Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

Nyttiga centern om J18:s viktigaste egenskap: "Lagmoralen"

6 februari 2023 17:05
J18

Han kanske inte är den som gör flest poäng. Men med sin klokhet ute på isen fortsätter Oscar Berggren att ta kliv.

Nu hoppas han att den gemenskap och moral J18 skapat under säsongen ska ta laget långt i slutspelet.


Han är född och uppvuxen i Hofors, men när hockeyn började få ett allt större utrymme i Oscar Berggrens liv, gick flyttlasset till Gävle. Numera är han granne med rinken och har således nära till träningarna med Brynäs J18.

För några veckor sedan fyllde han 17 år och till vardags går han NIU på Borgarskolan. Mycket hockey blir det. Framförallt efter en långhelg i Skåne som J18 precis kommit hem ifrån.

En bra helg, sex poäng av sex möjliga efter att Malmö och Rögle besegrades med 3–2 respektive 7–3. Två matcher där Oscar Berggren fick beröm från tränaren Victor Grönberg.

– Han är väldigt nyttig för det här laget. Det är framförallt hans arbetsmoral och klokhet på isen som sticker ut, säger han.

Oscar Berggren blir så klart glad över berömmet och håller med sin tränare.

– Riktigt kul att höra och jag skulle väl säga att det stämmer. Jag försöker alltid göra allt för laget och jobba in i det sista. Jag är kanske inte den som försöker mest framåt, utan tänker mycket på det defensiva jobbet, säger den 185 cm långa centern.

En annan center från Hofors som återfinns i Brynäs IF är Oscar Birgersson, 22. En spelare som Oscar Berggren av förklarliga skäl känner till bra.

– När han kom till juniorlagen började jag följa honom lite extra. Det är klart man har koll på spelare från Hofors, menar han.

I skrivandes stund är det landslagsuppehåll innan matcherna drar igång igen 15 februari. Brynäs J18 ligger trea just nu på lika poäng som HV71, som dock har två matcher färre spelade.

Men förhoppningen är att gå långt i det kommande slutspelet.

– Ja, vi har som mål att gå så långt som möjligt. Och känslan är att vi kommer kunna det med vårt lag.

Vad är det som sticker ut då?

– Lagmoralen är grym, helt otroligt bra. Alla står verkligen upp för varandra. Det var lite rörigt i början, men ju längre säsongen gått har det bara blivit bättre och bättre. Det är ändå en stor skillnad att spela ungdomshockey kontra juniorhockey.

– Nu är det mycket roligare för nu är det tävling varje gång. Vi spelar jämna och bra matcher där man får ta ur sig helt, säger Oscar Berggren.