Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

Omstart för J18: "Bara att gasa – det är i slutet man ska vara som bäst"

6 januari 2023 08:00
J18

Uppehållet är över och nu börjar allvaret igen för J18.

Lagkaptenen Elias Zimmerman ser fram emot det som komma skall.

– Nu är man sugen på att komma ut och köra lite matcher och visa vad man går för, säger han.


Elias Zimmerman har precis tränat ett extra ispass med J20-laget i B-hallen och efter lite nedjogging slår han sig ned i J18:s omklädningsrum. Förberedelserna inför helgens omstart är färdiga.

– Det ska bli kul att komma igång igen och få möta lite bättre motstånd nu efter jul. Här innan var det lite blandat i vissa matcher, vilket kan vara en utmaning i sig. Att man kommer från en “enkel” match på pappret till lite tuffare i matchen efter, det kan vara en stor omställning, säger Elias Zimmerman och fortsätter:

– Men nu efter jul blir det hårda kamper hela tiden, riktigt roligt.

Tränaren Victor Grönberg pratade innan jul om utmaningen att få spelare att gå från ungdomshockey till juniordito. Att det tog ett tag innan allt satte sig. Men när det väl gjorde det, gick J18 från klarhet till klarhet. Något Elias Zimmerman skriver under på.

– Vi hade en ny grupp där några kanske inte riktigt spelat de här tuffa matcherna. Och det är som Victor säger, en utmaning i början att dels komma ihop som grupp men även att lära sig spelet. För det blir lite av en annan hockey än det är under ungdomsåren, säger han.

17-åringen imponerar med sina 199 cm i strumplästen. Men det har inte alltid varit lätt att hantera den längden.

– Det har varit en utmaning att lära sig det där. Det är framför allt den här säsongen jag börjat använda min storlek och se det som en positiv sak istället för negativt, säger han.

Som spelare är han en tvåvägscenter som gillar att kriga för laget både offensivt och defensivt. Egenskaper som uppskattas och är en bidragande orsak till att han är lagkapten för J18.

– Jag kanske inte den som pratar mest i omklädningsrummet, även om jag är ganska aktiv. Jag försöker visa med exempel på isen. Ibland kan man ha dåliga dagar där det tekniskt kanske inte stämmer, men jag försöker bidra med 100 procents arbetskapacitet. Så jag är lite mer av en slitvarg, säger Zimmerman.

Till helgen drar matcherna äntligen igång igen.

Hur sugen är man på att spela igen?

– Det ska bli jättekul. Vi har tränat på bra under veckorna som gått, så nu är man sugen på att komma ut och köra lite matcher och visa vad man går för. Det är bara att gasa, för det är i slutet man ska vara som bäst, säger Elias Zimmerman.

Helgens matcher för J18:

Lördag, 12.00 Brynäs IF–Rögle BK

Söndag, 15.00 Brynäs IF–Malmö Redhawks