Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

Lara Stalder lämnar Brynäs IF efter säsongen – flyttar hem till Schweiz

23 januari 2023 12:35
SDHL

Hon kom som det stora stjärnnamnet till Brynäs IF för fyra år sedan.

Nu står det klart att Lara Stalder flyttar hem till Schweiz efter säsongen 2022/23.

– Det känns ledsamt att lämna Brynäs, men samtidigt spännande att få hjälpa min barndomsklubb att bygga upp dam- och flickverksamheten, säger 28-åringen.


Efter tio år utomlands, varav sex år i Sverige och fyra i Brynäs, har Lara Stalder bestämt sig.

– Jag har beslutat mig för att flytta hem och hjälpa schweizisk hockey. Ända sedan jag var liten har jag supportat EV Zug, jag och min bror gick alltid på matcherna för att titta på våra idoler, säger Stalder och fortsätter:

– Nu får jag möjligheten att åka hem och bygga upp dam- och flickverksamheten i regionens stora klubb.

Klubbdirektören Patrick Lengwiler besökte Brynäs IF under fjolåret för att se hur klubben byggt upp sin egen damverksamhet under en längre tid. Med inspiration från det har han och Zug under det senaste året påbörjat sin egen resa.

– Nu börjar det närma sig och det är en dröm som blir sann för mig att få vara med på det. Nu vill jag använda all den kunskap och erfarenhet jag fått till mig här i Brynäs och ta med den hem, säger Stalder.

Med två raka SM-silver (och fyra totalt i karriären) är hon dock redo för en ädlare valör på medaljen längre fram i vår.

– Som du säger, jag har tillräckligt med silver. Nu när det här är officiellt känns det skönt. Nu kan jag lägga kraft och fokus på att ge allt den sista tiden här. För det är fortfarande min dröm att vinna guld. Och speciellt med Brynäs som är mitt hem nu, säger Lara Stalder.