Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

Januarimatcher för att uppmärksamma Brynäs IF:s Jämställdhetsresa

17 januari 2023 09:40
Brynäs IF, En bra start

I januari arrangerar vi Jämställdhetsveckan. Veckans två höjdpunkter blir SDHL-matchen på lördagen 21 januari mot Leksand och SHL-matchen på torsdagen 26 januari mot Timrå.


2018 tog Brynäs IF ett omtag kring sin dam- och flicksatsning. En långsiktig satsning inleddes för att göra ishockeyn mer inkluderande och för att bidra till en idrott öppen för alla.

Med vår starka position inom svensk hockey har vi kraften att göra skillnad. Därför startade vi konceptet Jämställdhetsresan. Ett arbete som är långt ifrån avslutat men där vi med stolthet kan säga att vi kommit en bit på vägen. Bland annat har vi de senaste åren startat upp flicklag, hockeygymnasium för tjejer och på seniornivå tagit vårt första SM-silver på åtta år.

Under den sista veckan i januari kommer vi lägga extra kraft för att belysa det arbete som vi utför varje dag, året om, för att nå vår vision om en jämställd hockey. Som en del i konceptet Jämställdhetsresan arrangerar vi i slutet av januari Jämställdhetsveckan.

Veckans höjdpunkter blir så klart SDHL-matchen mot Leksand 21 januari och SHL-matchen mot Timrå 26 januari hemma i Monitor ERP Arena. Matcher som kommer gå under benämningen Jämställdhetsmatchen. Som vanligt vid SHL-matcher kommer våra loger och restaurang hålla öppet för servering och det gäller denna gång även för SDHL-matchen. Tillsammans med publiken hoppas vi skapa en upplevelse och inramning som ger kraft till våra spelare och som kan ge eko i Hockeysverige.

En aktion för att bidra till det arbete som på sikt ska bidra till en förändrad kultur och förutsättningar för att hockeyn över tid ska bli mer inkluderande för fler.

Vill du bli en del av veckan kan du säkra din biljett genom att klicka här!

Är du intresserad av att lära dig mer om den resa Brynäs IF gjort i sitt jämställdhetsarbete de senaste åren? Då kan du se en dokumentärfilm i fyra delar genom att klicka här!