Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

U16 inleder slutspelet

11 mars 2022 13:00
U16 inför säsongen, Brynäs IF
Brynäs

U16-serien avslutades för drygt två veckor sedan och det blev en andraplats för våra spelare födda 2006 och 2007. I söndags spelade man träningsmatch mot Djurgården, som slutade 3–3, och nu till helgen är det dags att kliva in i slutspelet. Så här säger tränare Marcus Hollerup om säsongen hittills och det som komma skall.


Hur skulle du sammanfatta din första säsong som förbundskapten för Gästrikland och huvudtränare i U16?

– En rolig säsong, helt klart. Om vi börjar med Gästrikelaget så var det första gången som jag har varit förbundskapten för ett distriktslag. Det var jättekul och en bra erfarenhet. Det var så klart tråkigt att vi inte kom längre än vad vi gjorde, men det har ju samtidigt givit en mersmak inför kommande säsonger så det ska bli roligt. U16-rollen här har jag också tyckt varit väldigt roligt. Kul och bra, engagerade och dedikerade grabbar som har gjort det hela lättare för mig och jag tycker att vi har utvecklats som lag och spelat bättre och bättre. Så det har varit en rolig och givande säsong hittills.

**Det blev en andraplats i serien, hur motsvarar det målen och förväntningarna ni hade inför säsongen? **

– Jag tycker ändå att förväntningarna motsvaras rätt bra. Vi och Örebro har väl varit lite längre fram i den här serien och att det var just dem vi fick slåss om seriesegern med kändes ganska naturligt. Lite trist är det väl ändå att vi inte tog dem någon gång till i och med att vi har spelat så jämna matcher när vi har mötts, så att det hade blivit lite mer tight där i tabellen. Men en andraplats är ändå helt okej.

**Vad har ni tränat extra på nu när det har varit ett litet uppehåll? **

– Vi har mest försökt att sätta och förfina allt sådant som vi har jobbat med under säsongen, för när man kommer till det här skedet så blir det inte direkt så att man börjar nöta in nya grejer. Sedan är det ju klart att vi har lagt lite extra krut i powerplay och boxplay, den typen av grejer, än vi kanske gör i vanliga fall.

**Vad tror du blir viktigast under helgen som kommer? **

– För vår del handlar det jättemycket om att kliva in till varje match med en bra inställning och att vi försöker lämna de resultat vi gjort tidigare bakom oss. Vi kan inte gå in och tro att bara för att vi har vunnit si och så många matcher och gjort det här resultatet mot det laget, att saker och ting ska gå av sig själva. När man kommer till den här typen av matcher så är det den insats man gör här och nu som fäller avgörandet. Så någonstans att, kanske inte nollställa helt och hållet, men försöka glömma det som varit. Oavsett om det nu är bra saker eller mindre bra saker. Och att fokusera på det som komma skall istället.

**Vad tänker du om motståndet? Vi får ju Skellefteå och Sundsvall från norr och Färjestad från väst. **

– Det ska bli kul. Färjestad har vi ju mött några gånger och vunnit tre matcher av fyra, så vi har väl ett litet övertag på det sättet, men det har oftast varit ganska jämna matcher så det kommer nog att bli kul. Sundsvall har vi inte så jättebra koll på, men det blir kul att möta ett lag som vi inte har spelat mot tidigare. Skellefteå har jag väl lite koll på, i och med att jag har varit där uppe i så många år, men jag tror att vi har goda möjligheter att ta oss vidare.

**Tror du att det är en fördel, att du kanske känner till lite mer om Skellefteå? **

– Egentligen inte, tror jag, mer än att det kanske blir en liten grej att möta dem och att man blir lite mer taggad av det. Men taktiskt har man ingen direkt fördel av det. Men det ska bli spännande, vi går ju för att vinna gruppen så att vi kan få spela här hemma nästa vecka.

U16:s slutspel ser lite annorlunda ut och man spelar i grupper istället för serier mot ett och samma lag. De två främsta lagen från gruppen går vidare till kvartsfinal. Vi kliver in i den norra gruppen med Skellefteå, Sundsvall och Färjestad som motståndare och matcherna spelas i Skellefteå Kraft Arenas C-hall nu till helgen. Så här ser spelschemat ut för Brynäs:

Fredag 11 mars: 19.00 Brynäs IF – Färjestad BK

Lördag 12 mars: 11.00 Brynäs IF – IF Sundsvall Hockey

Söndag 13 mars: 13.00 Skellefteå AIK – Brynäs IF

Artikeln är ett samarbete med bloggen Brynäs Juniorer.