Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

Månadens spelare i december – Maja Nylén Persson

5 januari 2023 16:00
SDHL

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel.

Vinnaren i december är vår stjärnback Maja Nylén Persson.


Med sju poäng (1+6) på fyra spelade matcher har Maja Nylén Persson röstats fram till månadens spelare i SDHL i december. I och med detta tilldelas hon Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel.

Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey.

Maja Nylén Persson har valt att skänka pengarna till Brynäs flickverksamhet.

– Bara under de fyra åren jag varit i klubben har det tagits stora kliv. Just nu har vi tre flicklag och ett juniorlag. Det är ett bevis på att om man lägger ned tid och energi, då kommer det fler spelare. Vilket är vad som krävs för att fler tjejer ska börja spela hockey, säger Maja Nylén Persson.

Och vad tänker man om att bli utsedd till just månadens spelare?

– Jättekul och ett kvitto på att man gjort det bra, det finns många duktiga spelare i ligan. Men jag vill lyfta fram Hanna Thuvik. Hon var också nominerad och har gjort det riktigt bra på slutet, säger Nylén Persson.

Under säsongen har den Skogsbofostrade 22-åringen mäktat med 33 poäng (11+22) på 21 matcher, vilket gör henne till poängbästa back i SDHL och som även ger henne en femteplats i den totala poängligan.

– Jag ska vara en offensiv back, hjälper jag till på det sättet är det bra för laget, bra att jag kan leverera det jag ska, säger hon lugnt.

Du fortsätter att utvecklas hela tiden, vilket du nämnt är din stora drivkraft. Kan du berätta om någon detalj du jobbat extra på?

– Jag försöker se de små sakerna i mitt sätt att spela, vad kan jag göra bättre. I år har jag lagt mycket fokus på skridskoåkningen tillsammans med Ove Molin. Det har hjälpt mig mycket och gjort att jag har en större pondus ute på isen. Det gör det också lättare för mig att se små saker i spelet som i slutändan gör nytta för oss, säger Maja Nylén Persson, månadens spelare i SDHL.