Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

Ny juniororganisation på plats

13 april 2022 14:30
Brynäs IF

Vi välkomnar tre personer till vår juniororganisation. Rickard Brehlin kliver in som samordnare i juniorganisationen. Samtidigt kan vi presentera Johannes Nygård som ny huvudansvarig för J20 och Victor Grönberg som ansvarig för J18.

– Alla tre kommer in med mycket erfarenhet och kunskap som vi ser fram emot att få se i vår verksamhet, säger sportchef Erika Grahm.


Rickard Brehlin är inte ett nytt ansikte i Brynäs. Efter uppdrag i Gästriklands hockeyförbund samt båda som assisterande tränare i Brynäs J18 och SDHL samt en fystränarroll återvänder han nu till föreningen i en nyskapad roll som samordnare för juniororganisationen och kontakten med vår NIU och LIU-verksamhet dvs hockeygymnasiet.

– Vi har tre lag på pojksidan och snart ett lag på flicksidan som behöver stöd och administration i sin vardag. Till kommande säsong har vi ca 60 spelare, pojkar och flickor i vår juniorverksamhet som vi har ansvaret över att utveckla både på isen men även utanför isen där Rickard kommer ha mycket fokus i sin roll. Rickard har en styrka i att jobba med unga människor och hans bakgrund passar bra för det här uppdraget, säger Erika Grahm.

Till J20 ansluter en välmeriterad herre. Johannes Nygård ansluter från finska Sport där han haft rollen som assisterande tränare för deras herrlag. Bland annat var han assisterande till Ari-Pekka Pajulouma. Även Mikko Manner har ett förflutet i Sport.

– Vi får in en riktigt bra J20-tränare i Johannes. Han har erfarenhet av högsta nivån i Finland och har ett bra driv och höga ambitioner med sin tränarkarriär, säger sportchef Johan Alcén.

– Att han är ett känt ansikte för både Mikko och ”Pajen” och dessutom jobbat med ”Pajen” sedan tidigare ser vi som en stor fördel när vi vill utveckla bryggan från J20 till spel i vår SHL-trupp.

På J18-sidan tar Victor Grönberg över som huvudansvarig tränare. Grönberg inledde sin tränargärning i Borlänge innan han flyttade vidare till Linköping HC:s organisation. Han har lång erfarenhet av att arbeta som tränare inom svensk juniorhockey.

– Vi har haft koll på Victor under en längre tid och utifrån vad vi själva sett och de kontakter vi har i landet har berättat för oss så får vi in en person som passar precis in i den profil vi vill ha i vår verksamhet, säger Erika Grahm.

Vi välkomnar alla tre till Brynäs. Inom kort kommer vi att presentera vem som blir ansvarig för föreningens första damlag på juniorsidan. Därefter kommer ledarstaberna att presenteras i sin helhet.