Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

J20:s lagkapten om SHL-äventyret: "Erfarenhet jag förmedlar vidare"

5 januari 2023 11:30
J20

J20:s lagkapten Axel Eriksson har fått möjligheten att vara med SHL-laget ett antal matcher under hösten.

Värdefull erfarenhet han tar med sig till omstarten av J20-serien som drar igång till helgen.


Brynäs J20 har inte spelat match sedan 10 december, men till helgen drar det äntligen igång igen. Något som lagkaptenen Axel Eriksson ser fram emot.

– Ja det ska bli roligt, det har varit ett långt uppehåll. Men det ska bli kul med ny serie nu efter jul. Så det är bara positivt, säger han.

Efter att ha hamnat på en sjundeplats i J20 Nationell Norra väntar nu fortsättningsserien där lag från två serier slås ihop till en. Fast denna gång hamnade Brynäs i den södra serien, vilket innebär ett antal nya lag som Linköping, Färjestad och Malmö.

– Några lag kan vi från den norra serien, men det ska bli intressant att möta de nya också. Nu har vi fått ett gäng bra träningar och vi har känt både nu, men även under säsongen att vi bara blir bättre och bättre, säger Eriksson.

19-åringen har Strömsbro IF som moderklubb och trots sin ringa ålder är han inne på sin femte säsong i Brynäs juniorverksamhet. Nu med ett "C" på tröjan.

J20-tränaren Johannes Nygård beskriver sin lagkapten på följande vis:

– Han föregår med gott exempel i vardagen. Han tar ansvar för sin egen prestation, oberoende hur dagen eller matchen sett ut. En solid tvåvägsback som är både pålitlig och mångsidig, säger Nygård.

Ord som Axel Eriksson blir glad över.

– Jäkligt kul att höra. Och det är lite det som är en del av mig, både som kapten och spelare. Att alltid försöka ge 100 procent i alla situationer och sprida ett lugn och en trygghet inför laget på både matcher och träning, säger han.

Under hösten har Eriksson funnits med i åtta SHL-matcher. Även om det inte blivit enorma mängder istid, ser han mycket positivt på att få möjligheten.

– Det handlar mycket om att skapa erfarenhet. Det är enormt roligt att få vara med och känna på hur det är. Att få vara med och ändå testa att spela, känna på tempot som är där ute, säger Eriksson och fortsätter:

– Och de sakerna jag lär mig där, är grejer jag kan ta med till J20 och förmedla vidare, säger han.

Och om du får beskriva din nya tränare, hur låter det då?

– En otroligt bra tränare. Han tänker på hela laget och han hade en plan från start när han kom hit. Vi har byggt ihop gruppen och vårt spelsystem från start. I början hade inte alla riktigt koll, men det har satt sig mer och mer. Och vi kände att vi spelade några bra matcher i slutet av serien, så vi har något bra på gång, säger Axel Eriksson.

Helgens matcher:

Lördag, 17.00, Brynäs IF–IK Oskarshamn

Söndag, 12.00, Brynäs IF–Malmö Redhawks