Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

Åkerblom leder J20 – här är juniortränarna kommande säsong

18 maj 2021 17:14
BRYNÄS

Nu står det klart vilka som kommer att leda vår juniorverksamhet kommande säsong.


David Åkerblom har under de tre senaste säsongerna lett vårat U16-lag. Nu tar han klivet upp och blir huvudtränare för J20. Vid sin sida kommer han att ha Marcus Ersson som assisterande tränare.

J18-laget kommer att ledas av Magnus Eriksson som tidigare varit assisterande tränare för J20-laget i två säsonger. Innan det var han huvudtränare för Valbo i hockeyettan.

Marcus Hollerup kommer att vara huvudtränare för vårat U16. Han kommer närmast från Skellefteås organisation, där han jobbat med deras U16-lag. Hollerup kommer från Gävle och återvänder nu till staden.

— Ledarstaben känns väldigt bra, vi är ett sammansvetsat gäng som jobbar bra ihop och försöker ha en röd tråd för att det ska bli en så naturlig trappa som möjligt. Roligt att Marcus Hollerup ansluter till oss i början av juni, han har samlat på sig erfarenheter från Skellefteås U16 och det är alltid intressant att få en liten inblick i hur andra föreningar jobbat. Dessutom känner vi varandra och det blir naturligt för honom att fortsätta arbeta med U16-lag. Vid min sida kommer Marcus Ersson att finnas som assisterande tränare för J20, säger David Åkerblom.

Ove Molin kommer att fortsätta sin roll som spelarutvecklare för samtliga elitlag. Förra säsongen kombinerade han rollen med att vara tränare för J20 men nu kommer han att lägga allt fokus på spelarutveckling.

— Som det ser ut just nu, jobbar J18 och J20 ihop och vi har ungefär nio träningspass i veckan. Oliver Lindholm har hand om fysträningen och kör gym med grabbarna. Jag, Marcus Ersson, Magnus Eriksson och Ove Molin är med och assisterar när det behövs samt driver träningarna på is. Vi tränar fram till vecka 26, därefter har vi fyra veckors ledighet där grabbarna får köra lite egen träning för att sedan vara redo för en uppstart vecka 31, säger Åkerblom och fortsätter:

— U16 har ett litet annat upplägg eftersom killarna följer Gästrikemodellen. Det innebär att de tränar i klubbarna där de befinner sig och sedan kommer de hit vecka 30 för ett träningscamp. Sedan slussas de in hos oss och tränar efter vårat upplägg.