Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

Meixner är månadens spelare – hyllar radarpartnern: "Skulle inte vara här utan henne"

1 februari 2023 16:46
SDHL

Efter nio poäng (6+3) på fem matcher har Anna Meixner utsetts till Månadens spelare i januari huvudsponsorn Svenska Spel.

– Känns fint att vinna det här priset för första gången någonsin, säger hon.


En överraskad Meixner får beskedet under onsdagseftermiddagen.

– Oj, vad roligt! Jag känner mig både stolt och glad över att bli utsedd till det när det var flera grymma spelare som också var nominerade, säger österrikiskan och fortsätter:

– Jag vet inte vad jag gjort bättre än de andra spelarna, men jag har haft en stabil säsong. Därför känns det fint att vinna det här priset för första gången någonsin, säger hon.

En av de fem nominerade var Lara Stalder, tillika Anna Meixners bästa kompis.

Har ni som en intern tävling, eller hur ser det ut där?

– Haha gud nej! Aldrig. Hon är jätteglad för min skull och sa precis grattis till mig. Vi kompletterar varandra bra ute på isen och helt ärligt, jag skulle inte vara där jag är idag om det inte var för hennes skull.

Du har berättat att du fått en lite annorlunda roll i år och att du numera är en lite mer utpräglad målskytt. Även om du alltid producerat poäng märks det ändå en skillnad i år. Hur trivs du med din nya roll?

– Som du säger, jag har gjort poäng tidigare år också. Men då har vi haft spelare som tog större roller än jag. Inför den här säsongen visste jag att jag skulle behöva vara en spelare som laget kan luta sig mot.

– Det är en roll jag verkligen gillar och jag tycker jag vuxit med uppgiften också. Och det är klart man blir glad när man lever upp till förväntningarna också, säger hon.

Och som alltid när man utses till Månadens spelare får man också 10 000 kronor, Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel, att skänka till ett projekt som stärker svensk ishockey. Anna Meixner har valt att skänka pengarna till Brynäs flickverksamhet.

– Det känns viktigt att vi investerar i alla unga tjejer som börjat spela hockey i Brynäs IF. Att ge dem rätt förutsättningar nu, kommer leda till framgångar i framtiden, säger Anna Meixner.