Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

J20-tränaren David Åkerblom lämnar Brynäs – blir NHL-scout: ”En dröm”

25 augusti 2021 09:28
David Åkerblom, Brynäs IF, Calgary Flames, scout, NHL-scout
Brynäs

David Åkerblom lämnar Brynäs IF.

I stället för att leda vårt J20-lag kommande säsong blir han NHL-scout för Calgary Flames.

– Det känns helt fantastiskt, säger 30-åringen.


David Åkerblom tog över som huvudtränare i Brynäs IF:s U16-lag under säsongen 2018/19.

Säsongen 2021/22 var tanken att han skulle leda vårt J20-lag.

Men så blir det inte.

I stället blir han scout för NHL-organisationen Calgary Flames.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Sen jag var yngre och insåg att jag själv inte skulle bli något proffs som spelare så har det här parallellt med tränardelen varit mitt mål. Det känns helt fantastiskt att få den här chansen nu, säger Åkerblom.

Åkerblom kommer att inneha rollen som Europascout.

– Ett otroligt spännande men också utmanande uppdrag. Det känns häftigt att Calgary tror på mig och på mitt hockeykunnande. Jag är väldigt tacksam för det jag lärt mig under mina år i Brynäs och jag är tacksam för att klubben har varit så hjälpsam mot mig nu när den här möjligheten dök upp.

I Calgary återfinns två av våra Morgondagens Brynäsare i Elias Lindholm och Jacob Markström.

– Väldigt roligt faktiskt. Jag har vuxit upp med både ”Markan” och Elias och båda har så klart ringt och välkomnat mig. Att vi nu ska representera samma NHL-lag känns helt otroligt, säger Åkerblom.

Från vårt U16-lag till J20 och nu till scout för en NHL-organisation. Åkerbloms karriärsteg ligger helt rätt i Brynäs IF:s strategi att utveckla spelare men också ledare.

– Vi är otroligt glada för Davids skull och han förtjänar verkligen den här möjligheten. Han har gett sitt yttersta här hos oss i några år nu. En väldigt uppskattad medarbetare som har stor kunskap om hockey och som det ska bli spännande att följa även när han nu kliver bort från oss, säger Pernilla Dalborg, tillförordnad klubbdirektör.

Åkerblom inleder sitt nya uppdrag 1 september vilket innebär att Brynäs inom kort står utan huvudtränare för J20-laget.

– Klart det här sätter oss i en prekär situation där vi står utan huvudtränare med en säsong precis runt hörnet, men vi vill inte vara en klubb eller arbetsgivare som står i vägen för de som är här. David har drömt om det här hela livet, det har vi full respekt för och vi vill stötta honom nu när den möjligheten dök upp, säger Dalborg och fortsätter:

– Rekryteringen av en ny huvudtränare i J20-laget pågår just nu för fullt. Vi söker en prestigelös person som passar in i det nya Brynäs vi håller på att bygga här. Som vill vara med på resan att skapa något nytt. En driven person som är öppen, nyfiken och som gillar utmaningar.