Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

Tack för stödet under säsongen – nu bygger vi om för framtiden

10 maj 2022 12:10
Brynäs IF

Du har under den senaste säsongen varit partner till Morgondagens Brynäsare, vår satsning för att fortsätta lyfta unga killar och tjejer från lovande talanger till professionella hockeyspelare.


Den senaste säsongen bjöd på mycket spänning. Det unga laget i U16 spelade TV-pucken och hävdade sig dessutom starkt i seriespelet. Efter avslutad grundserie hade U16 kvalificerat sig för slutspel där flera starka prestationer radades upp innan säsongen avslutades i den kvartsfinalserie som spelades i Skutskär i mars månad.

J20 hade en resultatmässigt tung säsong. Strax innan säsongen skulle starta skedde ett tränarbyte och under säsongen kunde laget inte streta sig över strecket som skulle gett chans till slutspel. Istället blev det en kamp in i det sista för att undvika att spela ett negativt kval. Med en stark forcering lyckades laget undvika kval och avslutade säsongen på topp. Det negativa kvalet hade för övrigt varit en onödig upplevelse för föreningen då vårt SHL-lag höll sig kvar i SHL, vilket innebär att J20 inte har möjlighet att åka ur serien.

För J18 blev det en säsong att minnas. Serieseger i den regionala höstserien följdes upp av en riktigt tätt toppstrid i den nationella fortsättningsserien. Efter en holmgång med Örebro blev vi tvåa i tabellen och därmed högt rankat i det kommande slutspelet.

I slutspelet vann vi sedan över Modo i åttondelsfinalen i två raka matcher (bäst av tre), vilket följdes av en likadan matchserie mot Skellefteå AIK i kvartsfinalen. Semifinalerna spelades i ett ”final four”-koncept där vi ställdes mot HV71 i Nyköping. En jämn semifinal blev det med ett avgörande 2-1 för vår del. Finalplatsen säkrad!

I SM-finalen fick vi en flygande start då Linus Hemström satte 1-0 tidigt i matchen. Efterhand tappade vi dock initiativet och istället kunde Djurgårdens IF kvittera och sedemera avgöra matchen. Silvermedaljen smakade bittert i stunden, men ger idag ett kvitto på en stark och utvecklande säsong för kullen som till stor del tar klivet upp i J20 till kommande säsong.

Några spelare från vår juniororganisation fick även speltid i SHL. Theo Lindstein debutera i oktober och fick visa upp sig vid totalt tolv tillfällen i den rena dräkten. Joel Holmli var med i truppen till match vid två tillfällen och Linus Hemström och Adam Dahlström var med vi varsitt tillfälle. Målvakten Samuel Jonsson var med som reserv vid några tillfällen, men fick ingen istid under säsongen.

Nu har vi inlett den kommande säsongen. På den organisatoriska sidan har flera förändringar skett. Rickard Brehlin klev 1 maj in i rollen som Gymnasie- och junioransvarig vilket innebär att han kommer vara kontaktperson för tränare, spelare och föräldrar inom de tre juniorlagen på pojksidan samt det nystartade juniorlaget på flicksidan.

Som ny J20-tränare har Johannes Nygård kommit in från 1 maj. Även J18 har ny tränare, Victor Grönberg kommer senast från Linköping. Läs mer om de nya tränarna på brynas.se.

Huvudpartners

Bauer

Sandvik Coromant

Länsförsäkringar Gävleborg

Gävle Kommun

Arenapartner

Monitor ERP Arena

Officiella Partner

Intersport

Bilbolaget

Gävle Energi

Clockwork Bemanning

BillerudKorsnäs

Morgondagens BIF - större partner

Roslagens Värmemontage

HP Åkeri AB

Valbo Trä AB

Karmaseal AB

Gävle Byggteam AB

Svecon Freight AB

Ring Up

Svenska Finansgruppen AB

Gävle Rörteam AB

Videa AB

Handelstål Gävle

Morgondagens BIF - mindre partner

LTM i Gävle AB

RockPart AB

Fastighetssnabben AB

Gävle Alltransport

ITEM Installationsförvaltning AB

Grant Thornton Sweden AB

Livförsäkrings bolaget Skandia

Gimo Åkeri Krets AB

EOT Konsult i Gävle AB

Celebra Industripartner AB

PP Såg och Borr AB

Cederlöfs Plattsättning

Nöjespumpen AB

Handelsbanken Gävle City

Svensk Cater

LM Maskin AB

Holmgren Bygg i Gävle AB

Sören Thyr AB

Tierp Cement AB