Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

Thure Wickberg hedrades på födelsedagen

21 december 2021 10:05
Brynäs IF, Thure Wickberg, 100 år
Brynäs

Igår, den 20 december, skulle Brynäsikonen Thure Wickberg ha fyllt 102 år.


Den 20 december 2019 samlades ett gäng äldre herrar med Brynäsanknytning på Nya Kyrkogården för att tända några ljus på Thure och Håkan Wickbergs grav.

Anledningen till detta var att det då var exakt 100 år sedan som Thure föddes.

Samma datum i fjol upprepades ceremonin, och även i år, 2021, hade Håkan Westergren samlat ett sällskap vid graven. Det är hans ambition att det ska bli en tradition, och efter tre år kan man väl säga att han är på god väg.

Precis som de föregående åren passade herrarna på att också tända ljus för Lars-Åke Sivertsson och Sop-Åke Andersson, men i år avstod de från att fortsätta till Wille Löfqvists vilorum på grund av halka.

Däremot fullföljdes traditionen med ett samkväm vid en grillplats i Valls Hage. Kaffe, glögg och smörgåsar stod på menyn – och naturligtvis några anekdoter om Thures person.

För den som möjligen inte vet kan vi berätta att Thure Wickberg var den ledare som från början av 1950-talet skapade det Brynäslag som under loppet av nio säsonger på 1960- och 1970-talen tog sju SM-guld. Genom att klicka här kan du läsa mer om Thure och hans insatser för Brynäs IF.

Herrarna som hedrade Thure Wickberg på födelsedagen var Kjell Lind, Christer Carlsson, Inge Hammarström, Håkan Westergren, Arne Österberg, Ulf Kriström, Lars-Göran Nilsson, Lennart Hovelius, Stig Andersson, Jan Sterner, Lennart Åström, Ulf Sundberg och Pär Malmström. De är medlemmar i Bo Leonard Sällskapet, som arbetar för att vårda minnet av Brynäs IF:s historia och som fått sitt namn efter Bosse Hessel. Han var en av Thure Wickbergs närmaste män och en framträdande Brynäsledare under massor av år.

Bildtext: Ljus tändes på Thure och Håkan Wickbergs grav.