Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

Intensivt och händelserikt – så sammanfattar Marcus Hollerup U16-säsongen hittills

6 januari 2023 10:45
U16

Efter en intensiv höst har ett långt juluppehåll varit behövligt.

Men under fredagen drar serien igång igen för Brynäs U16.

En serie de leder med nio omgångar kvar.

– Det kommer bli ett tufft race hela vägen in i slutet, säger tränaren Marcus Hollerup.


Ankarcupen pågår för fullt inne i Monitor ERP Arenas A-hall. U16-tränaren Marcus Hollerup lutar sig mot ett av räckena på ståplatsläktaren medan han tittar på en match mellan Djurgården och Gävle GIK.

Under fredagen drar U16-serien igång igen efter juluppehållet. En serie Hollerup upplever är jämnare i år än det var exempelvis förra året. Då kunde siffrorna sticka iväg i vissa matcher.

– I år är vi säkert fem lag där det blir tajta matcher där alla egentligen kan slå alla. Vilket är mycket roligare, men även mer utvecklande för spelarna. Och jag tycker vi gjort det bra, säger han.

– Det har varit en bra höst, vi har varvat spel i vår serie med Brynäs men även kval- och slutspel i TV-pucken. En intensiv och händelserik höst helt klart, säger Hollerup.

Först ut efter uppehållet är Leksand borta. Efter det återstår åtta matcher innan slutspel väntar. De tre främsta lagen från de fyra serierna (norr, söder, öst, väst) går vidare direkt medan fyran får kvala. Och med tanke på att Brynäs leder sin serie ser det onekligen bra ut.

– Jo, så är det. Och vi siktar ju på att bli topp tre så vi slipper kvala. Men skulle det bli så, då får vi se till att vinna kvalet då, säger han och flinar.

Vad kommer bli era största utmaningar nu framöver?

– Det är som alltid, motståndarna är också bra och siktar också på topp tre. Vår utmaning i det är att göra så bra matcher som möjligt.

– Sen vet att vi att det kan bli ganska hård belastning på en U16-spelare efter jul. Det är många matcher som spelas och vissa dubblerar med att spela med J18. Det handlar om att orka spela klart säsongen i slutändan. Vi hoppas all träning vi lagt ned till nu gör att vi orkar hela vägen in. Och det tänker jag att den ska göra, säger Hollerup.

Med flest gjorda mål (130 st på 19 matcher) leder Brynäs serien på 44 poäng. Lika många har tvåan Västerås men sämre målskillnad. Därefter följer Färjestad på 41, Örebro på 40 och femman Leksand har 34.

– Det är ganska tajt och det kommer bli ett tufft race hela vägen in i slutet. Det är jag helt säker på, och vi har alla de här lagen kvar att möta. Det är viktiga matcher som kommer, säger Marcus Hollerup.