Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

Hockey på gymnasiet

Ishockey på gymnasiet i Gävle drog igång på allvar redan år 2000/2001 och är ett resultat av ett lyckat samarbete mellan Brynäs IF och gymnasieskolorna i Gävle. Gymnasiet är till för spelare som vill elitsatsa på ishockey och samtidigt klara att gå ut skolan med bra betyg. Gymnasieprogrammet heter Nationella idrottsutbildning (NIU).

Här kan du söka till NIU!

Idag är Nationella idrottsutbildning i kombination med ishockey i Gävle elitidrottsverksamhet. Det betyder att verksamheten är auktoriserad av Svenska Ishockeyförbundet. Eleverna kan välja fem program som har idrottsutbildning; Samhällsvetenskapliga programmet, Handels- och administrationsprogrammet, Naturvetenskapliga programmet, Byggprogrammet och Teknikprogrammet.

Hösten 2020 startade Brynäs IF tillsammans med Gävle kommun även en Lokal idrottsutbildning (LIU) för flickor. Eleverna kan välja mellan åtta olika program som har idrottsutbildning; Samhällsvetenskapliga programmet, Handels- och administrationsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Fordons- och transportprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet, Naturvetenskapliga programmet, Byggprogrammet samt Tekninprogrammet.

Läs mer om de olika gymnasieprogrammen här >>>

För eleverna betyder utbildningen att de får schemalagda timmar på dagtid som de ägnar åt ishockey.  Idag är gymnasieutbildningen en viktig del i Brynäs framgångsrika juniorverksamheter. Juniorspel för pojkar sker i Brynäs IF eller i annan klubb och seniorspel sker i SHL, hockeyallsvenskan, hockeyettan eller division 2. För flickor sker klubblagsspel i Brynäs IF, Sandvikens IK eller annan klubb.

Här kan du söka till NIU!

All schemalagd ishockey samt alla träningar sker på Brynäs hemmaarena, Monitor ERP Arena. 

Boende

Brynäs IF hjälper självklart till att ordna boendet för de elever som kommer utifrån. Med fem minuters gångavstånd från Monitor ERP Arena ligger studentlägenheter.

Området kallas för Campus Sätra, och är finns lägenheter i olika storlekar, både 1:or, 1,5:or och 2:or. Hyran är beroende av storleken, ca 3 000-4 000 kr/månad.

Träning

Elever som går NIU/LIU i Gävle har schemalagd ishockey på skoltid. Undervisningen sker på Monitor ERP Arena där det finns både ett fullt utrustat gym samt isytor. Bredvid Monitor ERP Arena finns även motionsspår för terränglöpning. 

Den schemalagda tiden är förlagd enligt:

NIU: tre is- och två fysträningar i veckan på skoltid.

LIU: en is- och en fysträning i veckan på skoltid.

Innehåll:
Individuell träning (teknik, taktik, fys, kost, materiel, teori) genom egen utbildningsplan efter överenskommelse med gymnasieinstruktör.

Lagträning pojk:
- Juniorspel i Brynäs IF eller annan klubb.
- Seniorspel i SHL, hockeyallsvenskan, hockeyettan eller division 2.

Lagträning flick: 
- Spel i Brynäs IF (SDHL), Sandvikens IK (division 1) eller annan klubb.