Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Fredag Fre 10 Mars Mar
Lördag Lör 11 Mars Mar
Måndag Mån 13 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Onsdag Ons 15 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Fredag Fre 17 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Söndag Sön 19 Mars Mar
Måndag Mån 20 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar

Morgondagens Brynäsare - från början

Allting startade år 2000. Brynäs herrlag hade precis förlorat den femte och avgörande semifinalen mot Modo när Ulf Tunong ordförande i Brynäs juniorkommitté lägger fram en idé för dåvarande klubbdirektören Börje Olsson och sportkommitténs ordförande Anders Bäckström. Idén är att Brynäs IF ska göra en medveten och långsiktig satsning på sin juniorverksamhet, och utveckla den till att bli en av landets bästa. Efter att juniorkommittén lagt grunden anställdes också Tomas Thelin som ansvarig för hela satsningen. Några år senare anställdes också en sportchef på heltid - Michael Sundlöv. Två mycket viktiga roller för att satsningen skulle gå att genomföra.

Efter starten 2000 har stora namn som Nicklas Bäckström, Anders Lindbäck, Jacob Markström, Anton Rödin, Jakob Silverberg, Johan Larsson, Calle Järnkrok och Elias Lindholm passerat genom Brynäs juniorverksamhet och morgondagens Brynäsare. Sedan starten har Brynäs juniorlag också skördat många sportsliga framgångar.


Brynäs IF:s framtid och själ
Morgondagens Brynäsare är föreningens ungdoms- och juniorverksamhet men också Brynäs IF:s framtid och själ. Den egna talangfabriken som fostrar fram unga spelare till herrlagsspelare och blivande kulturbärare i föreningen har blivit en viktig del av klubbens identitet. De unga spelarna sätter också sin prägel på föreningen. Brynäs idag är därför tradition och stolthet blandat med en stark utmanaranda och vinnarinstinkt.

I Morgondagens Brynäsare ingår de tre juniorlagen (Brynäs U16, Brynäs J18 och Brynäs J20) samt satsningen på hockeygymnasiet tillsammans med framför allt Borgarskolan i Gävle. En av framgångsfaktorerna i satsningen har varit föreningens helhetstänk, att se till att de olika delarna hänger ihop på ett bra och väl fungerande sätt för de ungdomar som finns i verksamheten. I Brynäs juniorverksamhet ska individerna utvecklas både som spelare och som människor. Förutom den rena hockeyutbildningen är det därför viktigt att jobba med att skapa trygghet, gemenskap och trivsel så att ungdomarna har en bra miljö omkring sig, på och vid sidan av isen.


En lyckad satsning
Varje år har vi vant oss vid att se hur nya talanger gör debut i vårt herrlag. En del av de unga spelarna lyckas ta en plats för att stanna, andra får hoppa in vid skador, och får sedan kanske ta den lite längre vägen till herrlagsspel. Ofta går den via Allsvenskan och lägra divisioner. Att så många av våra juniorspelare klarar av att gå direkt till herrlagsspel är ett bra bevis för att de får en bra utbildning i vår juniorverksamhet. Återväxten till herrlaget ser därför fortsatt bra ut, och den satsning på juniorerna som gjordes i början av 2000-talet fortsätter att utvecklas och att blomstra.

Ambassadörer

Ambassadörer för vår juniorsatsning Morgondagens Brynäsare är samtliga spelare som själva gjort resan från vår juniorverksamhet, upp till herrlaget och sedan vidare till spel i NHL.

Nicklas Bäckström, Anders Lindbäck, Jacob Markström, Anton Rödin, Jakob Silverberg, Johan Larsson, Sebastian Wännström, Calle Järnkrok och Elias Lindholm är några av dessa spelare. Eftersom talangerna fortsätter att komma fram från vår talangfabrik så kommer det att blir fler och fler för varje år.


- Morgondagens Brynäsare betyder jättemycket, säger Nicklas Bäckström. Här har jag fostrats och spelat alla mina ungdomsår. Brynäs IF har en otroligt bra ungdoms- och juniorverksamhet. En av de bästa i landet.

Morgondagens Brynäsare har betytt oerhört mycket för mig, säger Jakob Silfverberg. Min årskull var en av de första som fick heltidsanställda tränare i J18 och J20. Bara det gör otroligt mycket. Man får tränare som brinner för att utveckla ungdomar och gör det helhjärtat. Samarbetet med skolan som Brynäs IF har med de flexibla gymnsieprogram som vi kunde gå och som underlättar otroligt mycket för ungdomar att satsa på den idrott de vill satsa på. Jag är oerhört tacksam för att jag fick den möjligheten.

Möt våra ambassadörer på "Svarta mot vita"
En del av våra ambassadörer finns med på vår traditionsenliga internmatch "svarta mot vita" som spelas varje år i början av augusti. Det är ett tillfälle per år då våra fans och partners har möjlighet att träffa våra fantastiska ambassadörer för Morgondagens Brynäsare och dessutom se de spela på isen.

Företag som stöjder:

A.M.P. Signalteknik AB
Armatec AB
Bauer Mediagroup
Beijer Byggmaterial AB
Brixx
Bygg & Fasad Bengt Glaas AB
Christer Johansson Ica Maxi Stormarknad Karlstad
Colorama
CTC Enertech AB
Dalab El Installation
Dewatech AB
DL Transport & Allservice
Ekfelt Måleriservice
Elite Hotels of Sweden AB
EOT Konsult i Gävle AB
EOT Konsult i Gävle AB
Fastighetssnabben AB
Fastpartner
Fjällbacken Livs AB (ICA Kvantum Fjällbacken)
Furuviksparken AB
Gimo Åkeri Krets AB
Grant Thornton Sweden AB
Gästrike Montage AB
Gävle Alltransport
Gävle Elbyggnads AB
Gävle Målerientreprenad AB
Gävle Rörteam AB
Handelsbanken Gävle City
Handelstål Gävle
Holmgren Bygg i Gävle AB
HP Åkeri AB
HUURRE AB
Högström Golv AB
Ingemar Zachrisson
Interoc Akustik AB
ITEM Installationsförvaltning AB
JM Förarutbildning AB
K Hållbergs Isolering
Karmaseal AB
KH-Måleri AB
Livförs bolaget Skandia, Ömsesidigt
LK Systems AB
LM Maskin AB
LTM i Gävle AB
Macon AB
Markax AB
Mats Bengtsson Golf AB
Mats Nilsson Åkeri AB
MEJ Entreprenad AB
MEJ Entreprenad AB
Nettbuss Stadsbussarna AB
Nöjespumpen AB
OBM-Gruppen
Ockelbo Kabelteknik AB
Oras Sverige AB/ Sari Sunila
Pöyry Sweden AB
Ragn-Sells AB
Ring Up
RockPart AB
Scandic Hotels AB / CH
Scandic Hotels AB / Väst
SEB Accounts Payable
Svecon Freight AB
Swedbank AB
Swegon Sverige AB
Svenska Finansgruppen AB
Svenska Kommun Försäkrings AB
Sören Thyr AB
Tierp Cement AB
Valbo Fasad Entreprenad AB
Valbo Trä AB
Videa AB
Wilo Sverike AB
WXSAFE AB
Åkerlinds Plåt AB